ForsideNewsNioh 2 bringer Doom 2016's push-frem-kamp til Souls-lignende RPGs

Nioh 2 bringer Doom 2016’s push-frem-kamp til Souls-lignende RPGs

Ligesom de tre gyldne geder gryder, tilbringer jeg mine første flere minutter med Nioh 2 på at “trip trap trip trap” over en bro, der er bevogtet af et trold. Det trold råber ikke “Hvem er det der snubler over min bro?” Som det fra eventyret gør, men dets pludselige og rasende udseende har samme virkning. Troldet er faktisk en yokai fra japansk mytologi, en type yokai, som jeg faktisk havde massakreret mange gange i den første Nioh. Tro på at jeg har sine angreb begået på muskelhukommelse, oplader jeg klar til at klippe former med min katana og dør kort efter. Så igen. Og igen. Hvorfor forårsager det mig så mange problemer?

Jeg finder ikke ud af det, før jeg sluger min stolthed og spiller den tutorial, der tilbydes, når du dør. Det lærer mig, hvordan man bruger mine yokai-kræfter, som overhovedet ikke var i det første spil, og det viser sig at være afgørende for enhver form for succes i denne efterfølger. Det vigtigste er, at jeg lærer, at når en fjende blinker rødt (du ikke kan gå glip af det), er de ved at starte med et ødelæggende slag, som det er svært at komme væk fra uskadt. Disse angreb, der ofte dækker meget jord, har adskillige skiver eller en gribe, så du ikke kan blokere eller undvige dem på en fluke. Det giver mig en mulighed. Når skærmen lyser rødt, er jeg nødt til at ramme R2 + O for at bruge et hurtigt yokai-angreb, der afbryder og forskrækker enhver forvirrede virvelvind der kommer mod mig.

Jeg går tilbage over broen bevæbnet med min nye viden, og snart nok… KAPOW! Sæt dig en absolut anus af en trold. Angrebet føles magtfuldt som helvede, som en gorilla-stans til bolde. Når jeg først har fået den låst, traver jeg snart over broen mod det grønt græs på den anden side… ær, gør det til et træfort, der for nylig er blevet omindrettet med stinkende bunker af lig og brændende planker. Ikke afskrækket af det helvede syn, jeg marcher ind og indser snart, at tilføjelsen af ​​det yokai-angreb får mig til at spille Nioh 2 meget mere aggressivt, end jeg gjorde det første.

Det er det manglende stykke, som 2017-spillet havde brug for for at det kunne gelé med mig. Jeg fandt, at den første Nioh var lidt af et virvar. Mellem alle genstande, udstyr, ninja-færdigheder, holdninger, magi og værge-ånd var der for meget fiklet med menuer og genveje. Det fjernede mig alt for ofte fra handlingen, og da jeg var i den tykke, fandt jeg mig fumling, da jeg prøvede at huske, hvilke knapper jeg havde tildelt modgift eller kunai. Det er sandsynligvis godt, hvis du er en minmaxer, men for mig var det en øvelse i tedium. Dette er ikke forsvundet i efterfølgeren (tilføj Soul Cores og Yokai Skills til listen for begyndere), men det har taget en bagsæde, da betydningen af ​​rytme i kamp er mere udtalt.

Den første Nioh introducerede ki-restaurering til masocore-RPG’er og var sandsynligvis dens bedste idé. Ki er din udholdenhed, der er tildelt en meter, der tømmes, når du løber, blokerer, undgår og angriber. Temmelig standard for de fleste RPG’er siden Dark Souls kom ud i 2011. Efter et angreb kunne imidlertid ki-måleren gendannes ved at trykke på R1-knappen på det rigtige tidspunkt. Det betød, at du kunne gøre en kombination, øjeblikkeligt gendanne din ki og derefter kæde sammen flere strejker for at overvælde dit mål. I Nioh 2 kan du supplere din blæse spærring med de nye yokai-angreb. Faktisk finder jeg ud af, at jeg er tvunget til det, når fjender ser rødt og opkræver et af disse destruktive strejker.

Når jeg rammer den rigtige rytme – gendanner min ki og modvirker røde angreb – føler jeg mig som den førende danser i en tango, mens mine demoniske fjender er inkompetente partnere, der ikke kan matche mit fodarbejde. Dette er Doom 2016’s push forward-kamp, ​​der anvendes til sværd i stedet for kanoner. Den bedste måde at kæmpe på er at fortsætte med at oplade sig, afbryde ethvert modangreb og svimle fjender, indtil de er sendt til glemsel. Med dette er Nioh 2 færdig med at udskære sin niche i masocore RPG-genren. Dark Souls lærte os tålmodighed og blokering, Bloodborne undviste og parerede, og Sekiro var timing og nedbøjninger. Nu ønsker Nioh 2, at vi skal finde den perfekte strøm for at strejke uden at gøre noget tilbage.

Men det er kun en måde at spille Nioh 2. Der er tre former for Yokai Shift: brute, vildt og fantom. Jeg er kun i stand til at spille som brute, og dermed min aggressive tilgang. Men du kan vælge vildt for at prioritere undvigelse og hurtige angreb. Eller fantom, hvis du hellere vil holde din afstand og angribe langvejs. Med masser af forskellige våben og evner oven på det, er det klart, at Nioh 2 kan rumme et stort udvalg af kampstilarter, så du burde være i stand til at finde en der passer til dig. Men den vigtige tilføjelse for mig er, at du straks og drastisk kan ændre din kampstil ved at flimre til en anden Yokai Shift-form. Hvis du gør det, får du adgang til et nyt sæt bevægelser og færdigheder, mens du fjerner andre fra dit repertoire. Det tempo, som du bevæger dig, tyngden af ​​dine angreb og endda det rækkevidde, du har til rådighed, er alt andet. Du kan finjustere derfra så meget som du ønsker, men det føles ikke så nødvendigt som det gjorde i det første spil. At gendanne din ki og bruge yokai-angreb på det rigtige tidspunkt føles som den vigtigste faktor i at holde dig i live.

Dette passer mig ned på jorden, og det giver mig tillid til at byde det uventede velkommen. Og Nioh 2 har masser af det. Ninjas springer ud bagfra tønder, mens fældedøre sender mig styrtende ned i ildhuller. Intet af det føles for straffende i det flerlags fort, som jeg har til opgave at klatre op, i det mindste. Dette skyldes det strammere niveau, som har nuancer af Dark Souls-lodretheden på sit bedste – et centralt knudepunkt, hvor jeg respawn, og masser af stiger til at sparke ned, der åbner genveje tilbage til senere områder.

De bedste overraskelser kommer imidlertid i form af de vildt forskellige Yokai-dæmoner. Ja, heldigvis er det ikke den samme hornede git, der springer ud fra dæmonområdet denne gang. Der er en reel følelse af sjov i designene af Nioh 2s monstre. En særlig mindeværdig fniser, når den skyder rundt, løfter undertiden bagsiden af ​​sin kjortel og spreder giftige dampe ud, på andre tidspunkter kaster hætteglas med den grønne gas på gulvet. En anden skjuler sit ansigt under en kappe, når det svæver over gulvet og synger et ritual for at støbe ildkugle. Jeg fik muligheden for at spørge Team Ninja præsident Yosuke Hayashi om hvilken Nioh 2 yokai er hans favorit. ”Det ville sandsynligvis være Ippon-Datara – det er den med det ene ben og den store hammer,” fortalte han mig. ”Jeg brugte meget tid på at prøve at imødegå denne yokai for at tilpasse den perfekt til spillerne. Det krævede meget prøve og fejl. På en eller anden måde blev jeg knyttet til det. ”

Som Hayashi henviser til, er det ikke kun udseendet på disse yokai, der adskiller dem. En, jeg husker godt, ligner Venom, komplet med en lang tunge, som den vipper for at sætte mig i brand, men det, jeg elsker, er, hvordan det humles rundt vanvittigt som en muskuløs frø. Der er en nyfundne følelse af smidighed hos fjenderne, der holder mig på mine tæer. Ninjas udgør det bedst. De svækker konstant væk fra mig, men når deres helbred er lavt, prøver de pludselig at springe på mig med en hård bevægelse. Hvis det lykkes, sprænger ninjaen op i mit ansigt, dræber sig selv og tager en enorm bid ud af min sundhedsbar.

Meget af resten af ​​Nioh 2 er velkendt. Der er den søde kodama spredt rundt på hvert niveau for at finde og sende tilbage til helligdommen. Kister driller mig bag blokader og tilskynder til udforskning af det nærliggende område for brudbare vægge. Der er selvfølgelig mægtige chefer også at tage ned. Det er her Yokai Shift-evnen virkelig kommer til sin egen. Under sundheds- og kimåleren i øverste venstre hjørne ligger en tredje meter. Dette måler Yokai Force. Brug af yokai-bevægelser dræner det, men hvis jeg lader det fylde op, kan jeg skifte til Guardian Spirit-form i kort tid. Dette erstatter Living Weapon fra det første spil og er meget mere dramatisk og bedre for det. Jeg har tændt hurtige og tunge angreb, en grim grip, og tager ikke nogen ordentlig skade, mens jeg er i denne form. At udløse det er vigtigt at påtage sig chefer, da jeg finder ud af det, når man går op imod en med sin egen Guardian Spirit. Jeg mislykkes de første par gange, men ender med at slå ham ved at indkalde en NPC-ledsager, så vi kan mærke team ham. Hvis jeg havde brug for mere hjælp, kunne jeg have dunket mig ned i den nærliggende varme kilde, som genopfrisker helbredet i en kort periode.

At tilbyde denne form for hjælp, som skulle gøre Nioh 2s mest testmomenter lidt mere håndterbare, er noget, som Team Ninja har fokuseret på i månederne op til spilets lancering den 13. marts 2020. Jeg fandt det ud, når han spurgte Hayashi hvad hans hold havde lært siden spillets åbne beta i 2019. ”De fleste af de feedback, vi modtog i beta, var virkelig positive,” sagde han. ”Nogle af negativerne var omkring de urimelige slag og vanskelighederne ved det, så vi justerede det for at afbalancere det bedre, så dødsfaldet skal føles korrekt.”

Hvis du fandt beta-udmattelsen, skal du ikke afskrive Nioh 2 endnu, da lanceringsversionen ikke burde være lige så bekymrende. Men forventer åbenbart ikke, at det kommer med en nem vanskelighedsindstilling. Jeg henvendte mig også til dem, der som mig, kæmpet for at finde en rille med det første spil, og sige, at Nioh 2 er værd at gå. Jeg fandt hurtigt en måde at spille det på, der passer mig, mens det første spil stadig ikke har klikket helt. Med det fulgte en iver efter at tackle uanset hvad Nioh 2s hjemsøgte Sengoku-miljøer måtte kaste på mig. Selvom det var en mans guff i en flaske.

Se vores Team Ninja-interview for mere.

Себастьян Шнайдер
Себастьян Шнайдер
eSportsman Dette er ikke et job, det er en livsstil, en måde at tjene penge på og på samme tid en hobby. Sebastian har sin egen sektion på siden - "Nyheder", hvor han fortæller vores læsere om de seneste begivenheder. Fyren helligede sig spillelivet og lærte at fremhæve de vigtigste og mest interessante ting for en blog.
RELATED ARTICLES